Volkswagen opent twintigste fabriek in China

28 mei 2015 | De Volkswagen Groep heeft zijn 20e productiefaciliteit in China in gebruik genomen. De nieuwe productiefaciliteit is CO2-neutraal door het gebruik van zonne- en waterkrachtenergie. Slimme maatregelen verminderen de druk op grondstoffen. Daarvoor is de fabriek onderscheiden met de 'Triple-Star Green Building Design Award'.
 

De nieuwe fabriek in Changsha (900 km westelijk van Shanghai) is in twee jaar tijd gebouwd. De productiecapaciteit bedraagt circa 300.000 voertuigen per jaar. In eerste instantie wordt de in China populaire Volkswagen New Lavida er geproduceerd. Later volgen andere modellen van Volkswagen en Skoda. De productiefaciliteit is goed voor 4.000 nieuwe banen.

De fabriek in Changsha is CO2-neutraal en heeft de Triple-Star Green Building Design Award gekregen, de hoogste onderscheiding voor milieuvriendelijke ontwerpen. Dit komt onder meer door het gebruik van zonne-energie (een eigen installatie genereert meer dan 10.000 MWh). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van waterkracht. Grondstoffen worden zo zuinig mogelijk gebruikt. Zo zorgt het drooglaksysteem E-scrub voor 20% besparing op water en energie. De lak die over blijft, wordt opgevangen en gefilterd. Het gebruik van kraanwater wordt met nog eens 20% beperkt door de inzet van regenwater en door water te recyclen.

Volkswagen is zo'n 30 jaar actief op de Chinese markt, die is uitgegroeid tot de grootste voor het concern. In 2014 produceerde Volkswagen er samen met zijn twee joint ventures (FAW-Volkswagen en Shanghai-Volkswagen) 3,7 miljoen auto's voor de lokale markt. Wereldwijd heeft Volkswagen 119 productiefaciliteiten.

Extra : Bron: Autozine
Terug
mei 29, 2015 Categorie: Algemeen Ingezonden door: EB