Nederlander wint tuningcontest met VW Fridolin W12

Ruud Janssen uit Tilburg heeft met zijn 450 pk sterke Pieter Post-wagen de Show&Shine-titel tijdens de Tuning World Bodensee binnengesleept.
 
De VW Fridolin is niet bepaald een gewild tunings-object. Zeker binnen de VAG-scene opteert menig petje eerder voor een Golf, dan wel A3. Dat gegeven, en natuurlijk die dikke Pheaton-W12 in het vooronder de achterbak maakt deze creatie een absolute showstopper.
 
 
De Volkswagen Fridolin werd oorspronkelijk gebruikt door de Deutsche Post en heeft standaard een vermogen van zo’n 44 pk. De W12-Fridolin van Ruud pompt er nu 450 pk uit. Niet gek, een vermogensstijging van 405 pk. Om het een en ander passend te krijgen moest Ruud zowat alles aan de VW verbouwen. Ook werden er twee Recaro kuipstoelen geplaatst, de Fridolin kreeg 20-inch chrome sloffen en om het gevaarte te laten stoppen werden flinke remschijven gemonteerd (met een bijzondere boodschap).
 
 
 
 
 
In totaal kostte het de Brabander rond de 50.000 euro. Een flink pak geld, maar het resultaat mag er wezen. Gefeliciteerd met je 1e plaats Ruud!
Extra : Bron: http://www.autoblog.nl/
Terug
mei 7, 2014 Categorie: Algemeen Ingezonden door: EB