Volkswagen. Ja wij gaan de R400 maken

Als je de vraag ‘willen we meer of minder pk’s in een Golfje?’ stelt, kan je er donder op zeggen dat je aanhangers voor de meer-variant gaan. En dus gaat VW dit voor ons regelen, door een overtreffende trap boven de Golf R te maken, geïnspireerd op het vorige week onthulde R 400 concept.
 
Bovenstaande wil nog niet zeggen dat er een 1-op-1 kopie van het concept gaat komen, met gele accenten en de volle 400 pk. Laten we niet vergeten dat de productieversies van deVolvo S60/V60 Polestar ook beduidend minder power aan boord hebben dan hun concept-evenknie, maar meer dan 300 wordt het sowieso natuurlijk
 
 
Het nieuws komt uit handen van Car and Driver, dat VW-ontwikkelingsbaas Heinz-Jakob Neusser in Beijing tegen het lijf liep. Hij gaf aan dat een productievariant waarschijnlijk is, iets dat managers doorgaans niet zeggen als er in de hogere echelons van hun bedrijf nog geen besluit is genomen over het al dan net afschieten van een concept.
 
 
De vraag is echter: zitten we te wachten op een Golf met meer dan 300 pk, en zo ja, wordt dit een auto waarvan de EA888-motor puur een vermogensboost krijgt? 400 pk uit een 2.0 TSI betekent 200 pk/liter, Mercedes doet al 181 pk/l in de x45 AMG’s, dus het kan ongetwijfeld en het is niet onaardig om gewoon eens een conventioneel scheurijzer zonder hybridefratsen te zien, maar toch. Zou het niet leuker zijn om te mikken op een R waarvan zoveel mogelijk gewicht wordt geschrapt (hoewel dit natuurlijk meer kost dan de turbo’s iets meer boost te geven)?
 
 
Laten we niet op de zaken vooruitlopen, misschien heeft VW ook nog een extreme lichtgewicht Golf R Evo in de mouw. Bovendien hebben we nog geen tijdspad of definitieve specs, dus het even wachten hoe dit verhaal zich gaat ontwikkelen. En bovendien, hoe dit gaat doorsijpelen naar zusterbedrijven Audi en evt Seat. Je kunt natuurlijk geen S3 hebben die het aflegt tegen een Golf, of wel?
 
Extra : Bron: http://www.autoblog.nl/
Terug
mei 6, 2014 Categorie: Algemeen Ingezonden door: EB